Districte 11 _ City to City

LA FUNDACIÓ

Els amics de Sarajevo ens varen fer un regal. Ens varen convidar a la commemoració del 20è aniversari de l’inici del setge de Sarajevo. Dintre dels actes varen recordar la relació d’amistat que els seus ciutadans van establir amb Barcelona i Catalunya. Volem crear una Fundació privada d’interès públic per recuperar la memòria de relacions entre Barcelona i Sarajevo, entre Catalunya i Bòsnia – Hercegovina. Des de les iniciatives ciutadanes en la campanya “Sarajevo, depèn de tu” a la col·laboració en la recent proposta del nou Museu del Setge de Sarajevo. Difondre les experiències dels seus ciutadans, les ensenyances i reaccions davant de les dificultats. El que ells i elles van anomenar: l’Art de Viure.

logo

> Volem crear una Fundació per recordar aquesta relació i treure’n bones experiències. Per recordar i reivindicar una experiència de solidaritat, cooperació i superació de dificultats entre la ciutadania.

> Volem que no es perdi el que s’ha fet, recuperar la memòria i arxivar les experiències de vint anys de relació entre amb els Balcans, de Catalunya i Bòsnia i Hercegovina, de Barcelona i Sarajevo.

> Volem mantenir els contactes i les relacions establertes entre les institucions i les entitats ciutadanes.

> Incentivar activitats i fluxos de coneixement. 

> Promoure reflexions, anàlisi sobre els conflictes civils. 

> Afavorir ponts de diàlegs entre col·lectius que s’han enfrontat a les ciutats.

> Difondre les experiències que suposin una transferència de coneixement amb altres realitats semblants.